Afectiunile renale indica un dezechilibru in relatia cu sine si de cuplu (parteneriat)

Rinichii , asemenea unei balante, mentin echilibrul din mediul nostru interior prin purificarea sangelui de substantele toxice . Ei ne ajuta sa facem fata vietii participand la controlul presiunii arteriale si stimuland productia de globule rosii.

Rinichii elibereaza corpul de deseuri , il curata, asa cum curata trupul in sens figurat de emotiile si ideile negative pe care obisnuim sa le avem. Ei ne filtreaza emotiile si ne ajuta sa traim plini de bucurie atunci cand curatenia este facuta intr-un mod constant si natural, eliberandu-ne de vechile idei care nu ne mai folosesc la nimic si frustrari.

Atunci cand avem o relatie buna cu lumea noastra interioara, rinichii ne functioneaza bine. Acestia simbolizeaza stabilitatea, discernamantul, echilibrul. Prin urmare, o proasta functionare a acestora denota o retinere a vechilor modele emotionale si comportamentale care nu vor sa fie eliberate .

De asemenea, rinichii sunt un simbol pentru parteneriat stabilind echilibrul intre fortele acide (energia masculina) si cele bazice (energia feminina), ei creeaza armonia intre polul masculin si cel feminin. Problemele renale pot indica faptul ca relatia pe care o avem cu partenerul/partenera de viata este de multe ori lipsita de armonie si ne simtim vulnerabili cautand cu disperare o solutie pentru a restabili echilibrul. De multe ori , in acest caz, sexualitatea poate deveni pentru noi un mijloc de a evada, de a fugi de problemele reale din cuplu. Ne asteptam ca ceilalti sa ne faca fericiti ,neasumandu-ne partea de responsabilitate de a crea armonie pentru ca relatia sa functioneze.

Rinichii simbolizeaza colaborarea , echipa (deoarece sunt doi si trebuie sa lucreze impreuna). Functionarea lor arata modul in care functioneaza relatia cu partenerul nostru de viata. Trebuie sa ne intrebam : sunt multumit/a de actuala mea relatie? il fac pe partenerul / partenera mea responsbil/a de toata mizeria emotionala din viata mea? am tendinta de a-mi varsa deseurile emotionale asupra celorlalti si de a-i otravi cu problemele mele?ma agat de trecut si acest lucru ma dezechilibreaza?Critic foarte usor si ma plang tot timpul deoarece am impresia va viata mea e plina de esecuri?In acest caz rinichii mei vor avea o dificultate de functionare .

Emotia specifica acestui organ este FRICA , deaceea rinichii (vezica urinara) sunt asociati cu centrul fricii. Atunci cand sunt slabiti sau nu mai functioneaza bine, este posibil sa existe o frica pe care nu vrem sa o exprimam sau pe care nu ne-o exprimam / marturisim nici macar noua insine. Discernamantul ne este astfel afectat si avem impresia ca suntem vizati de situatii care, in realitate nu au nici o legatura cu noi.

Daca rinichii se opresc din filtrarea sangelui, poate fi un mesaj care ne indica faptul ca trupul nostru ar vrea sa pastreze cat mai mult acel lichid,pentru a nu-l pierde sau pentru ca se teme ca nu are destul. Prin urmare ar trebui sa ne intrebam simbolic in ce situatie am trait o frica asociata cu un lichid (exemplu: daca ne-a fost teama ca ne vom inneca, sau am inghitit un lichid toxic)?

Tuburile colectoare ale rinichilor pot fi afectate cand avem impresia ca trebuie sa luptam pentru existenta noastra. problemele la rinichi pot sa apara si ca urmare a unei traume existentiale in care ne-a fost teama ca vom muri.

Avem tendinta de a trai situatii extreme , fie devenim prea autoritari, criticand excesiv ,fie ne pozitionam la polul opus si devenim supusi , indecisi si neputinciosi.Exista posibilitatea sa avem o dificultate in a face distinctia intre ce este bine pentru noi si ce nu, nu putem face diferenta clara intre adevar si iluzie si acest lucru ne creeaza dezamagire si frustrare.

O problema la rinichi arata ca ne simtitm lichefiati , ca si cum ni s-ar fi luat toate fortele. Vechile noastre emotii reprimate (retinute) se manifesta cel mai des prin pietre la rinichi , denumite si calculi renali.

Daca ai o afectiune renala este posibil sa obisnuiesti sa faci tot timpul calcule pentru a sti ce iti apartine tie sau ce risti sa pierzi.Iti este teama ca iti va fi distrusa cariera . De asemenea s-ar putea sa vrei sa iti impui limitele si granitele pentru a nu pierde nici un centimetru din spatiul tau vital.

Afirmatii pentru vindecarea afectiunilor renale:

  • Accept sa fiu responsabil de mine insumi si invat sa imi descopar adevaratele mele nevoi.
  • Imi asum responsabilitatea pentru viata mea si nu ii mai invinuiesc pe ceilalti.
  • Sunt perfect capabil sa imi asum alegerile pe care le fac.Discernamantul meu este sigur si precis.
  • Colaborez in totalitate cu viata si ma simt in siguranta indiferent de incercarile prin care sunt nevoit sa trec.
  • Imi las emotiile sa curga asemenea unui fluviu, stiind ca acestea fac parte integranta din viata mea.
  • Imi recunosc emotiile si convingerile negative, inteleg care a fost rolul lor in viata mea si ma eliberez de ele invatand tot ceea ce era necesar sa invat prin prezenta lor.
  • Accept sa imi las emotiile sa circule in interiorul meu , oricare ar fi acestea, deoarece fac parte din esenta mea divina. Dupa aceea , fac curatenie si ma eliberez de orice emotie, relatie sau lucru care nu imi este benefic si le inlocuiesc prin lucruri noi, pozitive.
  • Am incredere in viata , care se ocupa sa imi procure toate lucrurile de care am nevoie.Imi ascult intuitia care imi indica ce cale sa aleg.
  • Am incredere in mine insumi
  • Ma iubesc si ma accept asa cum sunt!