Grup de dezvoltare personala – ,,Sa comunicam eficient”

Grup de dezvoltare personala – ,,Sa comunicam eficient”main-qimg-0afa7d9557681f62a840473563792c3f-c

O  buna comunicare este rezultatul unei bune  autocunoasteri. Cand te cunosti suficient de bine, gandurile iti sunt mai bine structurate, cuvintele sunt mai bine alese pentru a da forma gandurilor, intr-un mod mai usor de inteles de catre interlocutor.Modul in care comunicam, ne reflecta trairile si vorbeste despre noi in intregime.

O comunicare eficienta se face in contextul unei relatii bazate pe respect, incredere, ascultare, atentie, oglindire. Intr-un astfel de context relational, doi oameni pot comunica eficient chiar si in absenta cuvintelor.

Este greu de ales o varianta de comunicare optima, intrucat trebuie, de fiecare data, sa existe adaptare, in functie de persoana si de contextul in care aceasta se realizeaza.

Intrucat oamenii nu reusesc sa sesizeze mereu detaliile de context sau nu reusesc sa se exprime corespunzator, ca sa transmita exact mesajul pe care doresc sa il transmita, apare dificultatea de a comunica intr-un mod eficient.

De ce sa participi?

Printr-un format in cadrul caruia se folosesc tehnici de life-coaching si psihoterapie,  grupul de dezvoltare personala  si autocunoastere „Sa comunicam eficient” va contribui la:

 • Insusirea unor elemente de comunicare constructiva in relatiile cu ceilalti.
 • Constientizarea modului in care te percepi si a modului in care relationezi cu tine insati si cu ceilalti;
 • Imbunatatirea autocontrolului prin dezvoltarea unor stategii corespunzatoare de gestionare a fiecarei experiente de viata;
 • Construirea sau recastigarea increderii in propria persoana, in relatia de cuplu sau in relatiile interpersonale in general;
 • Eliberarea de bagajul emotional – anxietate, frici, emotii reprimate de-a lungul timpului, umbrele relatiilor din trecut, vinovatie, agresivitate interioara;
 • Echilibrarea emotionala, ca si conditie de redobandire a fericirii;

Grupul se adreseaza persoanelor:

 • Care isi doresc sa se dezvolte personal;
 • Care isi doresc sa invete sa isi comunice intr-un mod eficient emotiile, sentimetele si gandurile
 • Care isi doresc sa scape de timiditate si sa isi creasca increderea in sine
 • Care isi doresc sa isi sporeasca increderea in sine si in propria capacitate de a lua decizii autonom;
 • Care isi doresc sa sa se bucure mai mult de viata.

Cine coordoneaza acest grup?

Ionescu Carmen, psiholog clinician si consilier pentru dezvoltare personala; Masterand in Psihologie, specializarea Psihodiagnoza cognitiva si Consiliere psihologica

Locatia si programul de desfasurare: Data primei intalniri a grupului este 21 Octombrie 2017 (data are caracter orientativ). Intalnirile de grup vor avea loc intre orele 13.30 – 16.30 cu o frecventa de o data pe saptamana (8 intalniri – 20 ore). / Locatia o sa fie anuntata celor inscrisi.

Numar de locuri: 8 – 10

Investitia ta: 60 Ron / intalnire

Cei care aleg sa achite integral pachetul de 8 sedinte beneficiaza de o reducere, pretul final fiind de 400 lei.

Pentru inscrieri trimiteti un e-mail la adresa carmeng.ionescu@gmail.com mentionand numele si motivul pentru care doriti sa faceti parte din acest grup.