Workshop psihosomatica – Cand foamea afectiva dicteaza

Emotiile si gandurile noastre sunt intr-o continua interactiune cu corpul nostru. Rosim cand ne este rusine, transpiram si tremuram cand suntem anxiosi, devenim insomniaci, obositi si epuizati cu usurinta in depresie.Psihosomatica permite o abordare a bolii in care se tine cont atat de corp, cat si de minte si emotii.
Majoritatea persoanelor care sufera de o boala psihosomatica au dificultati in exprimarea emotiilor si, de aceea, au tendinta de a-si folosi corpul pe post de ,, traducator”.

Cand apare un dezechilibru in corp, starea noastra de armonie interioara este afectata .Distrugerea acestei armonii are loc in constiinta , la nivelul informatiei si se exprima prin simptom. Exista o multitudine de simptome, dar ele reprezinta expresia unuia si aceluiasi proces pe care noi il numim boala si care se desfasoara mereu in constienta noastra.

Un simptom este in realitate un semnal de alarma care ne dirijeaza atentia , interesul si energia asupra sa, punand astfel sub semnul intrebarii modul in care ne raportam la viata pana in prezent. Cand tratam doar simptomul fara sa ne dorim sa intelegem cauza psihologica care a dus la aparitia acestuia, atunci simptomul devine un semnal fara insemnatate si chiar daca il tratam pe moment, acesta poate sa reapara sub alta forma pana cand mesajul transmis de acesta va fi inteles.

Simptomul nu trebuie impiedicat sa se manifeste, ci trebuie sa nu mai fie necesar ca el sa se manifeste.

Persoanele care sufera de anorexie nervoasa, precum si cele care sufera de bulimie, au o teama intensa de ingrasare si petrec mult timp uitandu-se in oglinda pentru a se asigura ca nu cresc in greutate.Semnificatia greutatii si formei lor corporale este puternic distorsionata in propria perceptie. Unii anorectici au sentimental ca sunt supraponderali, iar altii desi realizeaza ca sunt prea slabi tot isi considera abdomenul , fundul si coapsele ca fiind grase. Persoanele care sufera de anorexie valorizeaza scaderea in greutate ca pe o realizare ce le creste stima de sine si totodata le da acel sentiment de control care le lipseste atat de mult in anumite zone ale vietii lor.

Bulimia nervoasa apare, de obicei, dupa o perioada de cateva saptamani pana la un an de la inceperea tinerii de diete si ii poate permite sau nu pacientului sa slabeasca. Dieta restrictive duce, in cele din urma, la episoade de mancat compulsive, care se termina, de obicei, prin dureri abdominal, discomfort sau varsaturi autoprovocate, urmate de sentimente de vinovatie, depresie si autodiscreditare.in cazul acestor personae frica de ingrasare se afla in conflict cu dorinta incontrolabila de a manca excesiv.

Pentru persoanele obeze, mancarea poate fi o modalitate de eliberare si confort ea constituind ,, un tampon’ impotriva dezamagirii si a sentimentelor mult prea dureroase pentru ca persoana sa le poata gestiona.Oamenii obezi sunt mult mai predispusi la distorsionarea marimii corpului. Sunt mai putin satisfacuti si mai preocupati de aspectul fizic si mai evitanti in situatiile sociale.

Indiferent daca suferi de o problema legata de greutate, anorexie nervoasa, bulimie sau obezitate trebuie sa intelegi ca emotiile pe care nu ti le recunosti sau pe care nu poti sa le gestionezi iti sunt traduse de corp prin intermediul afectiunii.
Acest workshop te va ajuta sa intri in contact cu adevarul tau interior si sa descoperi cauza care a declansat simptomul cu care te confrunti, Exercitiile din cadrul acestui workshop te vor ajuta sa te concentrezi pe rolul ascuns al emotiilor in cazul bolii tale.

Workshopul de psihosomatica – Cand foamea afectiva dicteaza- se adreseaza persoanelor:
Care se confrunta cu problem legate de greutate
Care sufera de anorexie nervoasa /bulimie sau obezitate
Care doresc sa se dezvolte personal;
Care doresc sa invete sa isi comunice intr-un mod eficient emotiile, sentimetele si gandurile
Care doresc sa inteleaga cauza subtila a tulburarii sale alimentare
Care doresc sa isi sporeasca increderea in sine
Care doresc sa sa se bucure mai mult de viata.

Cine sustine acest workshop?
Ionescu Carmen, psiholog clinician, consilier pentru dezvoltare personala si formator; Masterand in Psihologie, specializarea Psihodiagnoza cognitiva si Consiliere psihologica

Workshop-ul va avea loc la data de 10 Februarie 2018 , intre orele 10.00 – 17.30 .
Locatia : Calea Calarasilor nr. 161, office 42 București

Costul workshopului: 100 ron/ pers

Numar de locuri: 10-12

O prima conditie pentru a participa la acest workshop este aceea de a va inscrie.
Pentru inscrieri trimiteti un mail la adresa carmeng.ionescu@gmail.com in care sa specificati numele, numarul de telefon si motivul pentru care doriti sa participati la acest workshop , sau puteti suna la numarul de telefon 0720942003.