Workshop psihosomatica- 14 Octombrie- Iubeste-ti pielea!

Boala este strigatul sufletului ofensat , prin urmare, daca dorim sa descoperim ce sau cine ne-a ofensat sufletul, trebuie sa ascultam si sa intelegem limbajul trupului nostru. Acesta, prin intermediul simptomului, ne ofera indicii cu privire la cauza care a creat boala.

Cand apare un dezechilibru in corp, starea noastra de armonie interioara este afectata .Distrugerea acestei armonii are loc in constiinta , la nivelul informatiei si se exprima prin simptom. Exista o multitudine de simptome, dar ele reprezinta expresia unuia si aceluiasi proces pe care noi il numim boala si care se desfasoara mereu in constienta noastra.

Un simptom este in realitate un semnal de alarma care ne dirijeaza atentia , interesul si energia asupra sa, punand astfel sub semnul intrebarii modul in care ne raportam la viata pana in prezent. Cand tratam doar simptomul fara sa ne dorim sa intelegem cauza psihologica care a dus la aparitia acestuia, atunci simptomul devine un semnal fara insemnatate si chiar daca il tratam pe moment, acesta poate sa reapara sub alta forma pana cand mesajul transmis de acesta va fi inteles.

Simptomul nu trebuie impiedicat sa se manifeste, ci trebuie sa nu mai fie necesar ca el sa se manifeste.

Pielea noastra este cel mai mare organ din corpul nostru. Ea este granita noastra cu lumea exterioara, ne arata modul in care ne raportam la ceilalti oameni din jur si ce emotii reprimam furie, iubire, rusine , vinovatie etc.

Tu atingi lumea si lumea te atinge prin piele!

Datorita relatiei ei stranse cu sistemul nervos, pielea este foarte sensibila la emotiile noastre, de aceea rolul mintii in bolile dermatologice este deosebit de important. Indiferent cat sunt de dureroase, sentimentele in sine provoaca mai putine neplaceri decat eforturile noastre de a ne proteja de ele.

Acest workshop te va ajuta sa intri in contact cu adevarul tau interior si sa descoperi cauza care a declansat simptomul cu care te confrunti, Exercitiile din cadrul acestui workshop te vor ajuta sa te concentrezi pe rolul ascuns al emotiilor in cazul bolii tale.

Vei invata cum sa te cunosti si cum sa folosesti aceasta cunoastere pentru a-ti imbunatatii starea pielii. Vei afla diverse tehnici pentru a reduce mancarimea, scarpinatul, usturimile si durerea.

Pielea ta se va face auzita iar tu , impreuna cu ceilalti participanti vei avea grija sa o asculti si sa ii onorezi mesajul pe care ea doreste sa ti-l transmita.

Workshopul -Iubeste-ti pielea! se adreseaza persoanelor:

  • Care doresc sa se dezvolte personal;
  • Care doresc sa invete sa isi comunice intr-un mod eficient emotiile, sentimetele si gandurile
  • Care doresc sa inteleaga cauza subtila a bolii de piele cu care se confrunta
  • Care  doresc sa isi sporeasca increderea in sine
  • Care doresc sa sa se bucure mai mult de viata.

Cine sustine acest workshop?

Ionescu Carmen, psiholog clinician si consilier pentru dezvoltare personala; Masterand in Psihologie, specializarea Psihodiagnoza cognitiva si Consiliere psihologica

Locatia si programul de desfasurare: 

Locatia: Calea Calarasilor nr. 161, office 42 București

Costul workshopului: 100 ron/ persWorkshop-ul va avea loc la data de 23 Septembrie 2017 , intre orele 10.30 – 16.30 . Locatia va fi anuntata ulterior.

Numar de locuri: 10-12

Pentru inscrieri trimiteti mail la adresa carmeng.ionescu@gmail.com in care sa specificati numele  si  numarul de telefon , sau puteti suna la numarul de telefon 0720942003.