Afectiunile pulmonare simbolizeaza nemultumirea fata de existenta noastra

Boala este strigatul sufletului ofensat , prin urmare, daca dorim sa descoperim ce sau cine ne-a ofensat sufletul, este nevoie sa ascultam si sa intelegem limbajul trupului nostru. Acesta, prin intermediul simptomului, ne ofera indicii cu privire la cauza care a creat boala.

Plamanii sunt filtrele de aer din intregul nostru corp , prin ei inhalam viata si o returnam Universului. Asadar, prin activitatea plamanilor viata circula prin noi.

Prin plamani constientizam faptul ca noi EXISTAM, ei reprezentand capacitatea noastra de a darama toate zidurile pe care ni le-am ridicat sau pe care ni le-a impus societatea, precum si abilitatea noastra de adaptare.

Interpretare simbolica plamani

-stabilirea legaturii dintre arborele interior reprezentat de catre plamani si arborii din afara, cu care suntem legati in circuitul respirator; contact (dupa piele ,reprezinta al doilea organ de contact; respiratia este cordonul ombilical al vietii), comunicare ( limbajul =modularea fluxului expirat ), schimb .
– Exprima libertatea; a putea respira liber
– Cand nu functioneaza corespunzator : emotia preponderenta in viata persoanei este tristetea/resemnarea
– nspirare: a prelua viata in sine;expirare:a darui vietii ceva

O problema legata de existenta noastra poate genera o afectiune a plamanilor si astfel este nevoie sa oxigenam sentimentele negative pe care trebuie sa le purificam prin iubirea pe care o inhalam.

Afectiunile plamanilor , precum pneumonia, bronsita, astmul, fibroza etc. semnifica faptul ca traim o frica foarte puternica legata de existenta noastra, o teama de moarte, frica de a face fata vietii .

Cand avem probleme legate de plamani este un indiciu ca traim impotriva vietii si a aspiratiilor noastre profunde, este ca si cum scopul vietii noastre a fost distrus. Simtim o neliniste puternica si ne restrangem viata intr-un teritoriu foarte bine delimitat , dar pe care il consideram nesigur.

O afectiune a acestui organ mai semnifica si o dificultate in a ne gasi locul si de a ne gestiona relatiile cu cei din jurul nostru.

Sentimentul de tristete ne slabeste plamanii, iar daca ne ,,sufocam ” lacrimile neexprimandu-le putem sa ne agravam afectiunea.

Cand avem o durere sau o dificultate respiratorie trebuie sa ne punem urmatoarele intrebari :

 • Ma simt sufocat/a de cineva sau de ceva din viata mea?
 • Ma simt sufocat/a sau ca ,, nu am aer” in relatiile din familia mea?
 • Ma simt limitat/a sau am impresia ca nu merit sa fiu fericit/a?
 • Vreau sa urlu ,, cat ma tin plamanii” din cauza disperarii?
 • Nu imi plac conflictele si am tendinta de a fi conciliant pentru a evita certurile?
 • Ma simt trist/a si deprimat/a si simt ca este nevoie sa imi recunosc valoarea personala si sa fac lucrurile care imi aduc bucurie in suflet?
 • Oare sunt capabil/a sa traiesc intr-un mod independent fara sa am nevoie de cineva pentru a face lucrurile in locul meu?
 • Ma simt vulnerabil si nu stiu cum sa imi realizez aspiratiile?
 • Vreau sa imi traiesc propria viata nu cea programata de parinti sau de societate?

Daca ne-am simtit abandonati cand eram copii, plamanii si respiratia ne vor fi afectate.In cazul unei embolii pulmonare, semnificatia este o pierdere a bucuriei si se exprima astfel tristetea pe care persoana afectata de aceasta boala a acumulat-o in interior.Se revolta fata de sentimentul de neputinta.

Pneumonia – legatura dintre emotii si corp

Traim un conflict interior care ne epuizeaza.Trebuie sa gasim emotia sau sentimentul care ne irita si ne limiteaza functionarea relatiei noastre cu noi insine, deoarece acest blocaj ne impiedica sa traim din plin.Aceste sentimente, profund ancorate in interiorul fiintei noastre , reprezentate de inflamatie, pot indica faptul ca ne simtim profund ,, socati”, ,, iritati” . Abilitatea noastra de a respira este foarte afectata de emotiile noastre, de frica de a fi singuri, de a fi coplesiti sau de revolta noastra fata de viata. Este posibil sa ne simtim sufocati de responsabilitati carora nu stim cum sa le facem fata. Descurajarea si disperarea pun stapanire pe noi si ajungem sa ne intrebam care este sensul vietii noastre si daca ea merita traita.

Afirmatii pozitive  menite sa va ajute in ameliorarea bolii :

 • Accept faptul de a intelege ca sunt tot timpul protejat/a si indrumat/a spre binele meu suprem
 • Ma eliberez de amintirile care imi provoaca tristete ,apreciez ceea ce sunt si am in prezent , ma bucur de abundnta din viata mea.
 • Am dreptul de a avea un teritoriu al meu, un loc doar al meu, personal si care sa nu mai fie al nimanui , asa cum toti ceilalti au un loc al lor.
 • Imi recapat puterea care imi apartine si respir viata cu ,, toata puterea plamanilor mei”.
 • Accept faptul ca am nevoie sa imi acord timp pentru mine, pentru a face curatenie in viata mea.
 • Aleg sa pastrez numai responsabilitatile care imi revin mie si le dau inapoi celorlalti responsabilitatile pe care le-am luat asupra mea si nu imi apartin.
 • Imi dau voie sa cer ajutor, viata va deveni astfel mult mai simpla si mai frumoasa.
 • Accept sa constientizez faptul ca fiecare are rolul sau pe pamant si ca eu trebuie sa ma ocup de al meu.
 • Aleg sa ma iubesc mai mult, sa ma afirm si sa imi exprim nevoile, intr-un cuvant sa fiu Eu si sa imi dau voie sa EXIST.
 • Aleg sa observ toate posibilitatile pe care mi le ofera viata .
 • Aleg sa imi recapat pofta de viata.Aleg sa fiu fericit/a.
 • Imi acord dreptul de a respira si de a participa la viata.