DIABETUL , INDICATOR PENTRU ABSENTA IUBIRII

Boala este strigatul sufletului ofensat , prin urmare, daca dorim sa descoperim ce sau cine ne-a ofensat sufletul, trebuie sa ascultam si sa intelegem limbajul trupului nostru. Acesta, prin intermediul simptomului, ne ofera indicii cu privire la cauza care a creat boala.

Diabetul este o boala carcterizata prin eliminarea excesiva a unei substante in urina. Diabetul zaharat este provocat de o insuficienta secretie de insulina, de catre pancreas, care nu poate mentine zaharul la un nivel satisfacator pentru sange. Astfel se produce un exces de zahar si sangele este incapabil sa foloseasca in mod adecvat zaharul din fluxul sanguin.

Interpretare simbolica : Dat fiind faptul ca zaharul simbolizeaza iubirea, tandretea, afectiunea, diabetul reflecta sentimentul de tristete interioara.

In realitate, persoana care are diabet resimte o teama foarte mare fata de iubire. Celulele sale nu se deschid fata de glucoza , asta simbolizeaza faptul ca aceasta nu se poate acorda la problemele iubirii si  nu poate receptiona dragostea.

Adesea aceste persoane au o dorinta foarte mare de a savura dulciuri (dorinta nemarturisita dupa implinirea iubirii).Ele isi satisfac in acest mod nevoia de iubire fara a accepta sa se deschida fata de alti  oameni , refuzandu-si astfel accesul la adevarata iubire.  Teama lor de deschidere vine din frica de a nu fi raniti sufleteste si prefera sa se apere controland mediul in care traiesc si oamenii din jurul lor.

Daca suferi de diabet traiesti o stare de abstinenta afectiva. Este posibil sa te simti trist / a, sa iti refulezi emotiile in loc sa ti le exprimi , sa ai tendinta de a deveni acru / a nestiind cum sa daruiesti iubire si neavand increderea necesara de a aborda activ domeniul iubirii.

Tandretea ta a disparut si a lasat in locul ei o durere continua si din aceasta cauza ( pentru a compensa) consumi zahar sub toate formele posibile :paste, paine, dulciuri, produse de patiserie. Ai impresia ca viata este o lupta si ca trebuie sa ii tii piept, te simti fortat/a sa o infrunti cu darzenie, te simti fortat/a sa lupti cu oamenii si evenimentele pentru a supravietui,Esti ,,gata de lupta” mereu si din acest motiv glicemia ridicata reprezinta rezerva de care ai nevoie pentru a fi pregatit tot timpul daca va fi nevoie sa lupti (zaharul din sange este cel care furnizeaza energia muschilor).

Te limitezi in multe domenii ale vietii si esti ,,amar/a” fata de viata. Te gandesti mereu cu regret la trecut si te gandesti ce s-ar fi putut intampla ,,daca ” fara sa constientizezi faptul ca viata ta se intampla acum si ca trebuie sa fii prezent/a pentru a-i vedea frumusetea si simti dulceata.

Crezi ca nu meriti sa cunosti fericirea si placerea , insa indiferent cum a fost trecutul tau, ce ai facut sau nu ai facut , tu MERITI sa te bucuri de viata.

Daca suferi de diabet ai o mare nevoie de afectiune si iubire  mai ales din partea tatalui tau, dar nu stii cum sa reactionezi ca sa primesti aceasta afectiune.

Deoarece nu accepti,, micile bucurii ale vietii” ai dezvoltat aceasta boala a carei consecinta este tocmai aceea de a-ti interzice sa mai mananci dulciuri.De asemenea este posibil sa ai asteptari disproportionate , deoarece vrei ca ceilalti sa iti indeplineasca dorintele si nevoile fara ca tu sa faci ceva sau sa oferi ceva in schimb. Aceste asteptari neimplinite te frustreaza si te infurii pe oameni , pe viata si chiar pe tine.

Daca esti diabetic/a este posibil sa te opui cu putere unui eveniment pe care vrei sa il eviti, dar pe care te simti obligat/a sa il suporti  si refuzi astfel sa fii flexibil/a (divort, separare, pierderea unei persoane , o mutare etc.)

Ce poti sa faci ?

 • recunoaste-ti frica de a interactiona cu oamenii, teama de apropiere; recunoaste-ti problemele pe care le ai din sfera iubirii
 • constientizeaza-ti incapacitatea de a lasa iubirea sa patrunda in interiorul tau si invata sa fii mai deschis/a , mai receptiv/a fata de dragostea celor din jur si implicit fata de dragostea pe care tu ar trebui sa ti-o oferi .
 • accepta dependenta emotionala in loc sa devii dependent/a la nivel corporal de insulina
 • echilibru intre cele doua aspecte ale iubirii ,, a primi ” si ,,a da”
 • invata sa te bucuri de viata

Afirmatii pozitive  menite sa va ajute in ameliorarea bolii :

 • Accept sa ma detasez de trecut, sa il accept asa cum este.Incep sa fiu mai deschis fata de viata stiind ca imi rezerva momente frumoase pe care sunt gata sa le accept.
 • Am incredere in mine si nu mai am nevoie de altcineva sa ma sprijine. Am toata forta si determinarea necesare pentru a-mi crea propria fericire.Ii dau voie inimii mele sa se deschida, se pot produce miracole!
 • Aleg sa fiu flexibil si sa nu ma mai opun . Astfel ma eliberez de frustrari  si pot trai in ritmul natural al vietii.
 • Aleg sa ma simt in siguranta .Aleg sa caut afectiunea, tandretea si iubirea pe care mi-o ofera ceilalti.
 • Imi constientizez acum propria valoare si realizez ca MERIT sa fiu fericit.
 • Aleg sa fiu spontan, aleg sa imi las copilul interior sa se exprime  liber, sa se simta vesel si in siguranta.
 • In aceasta clipa incetez sa ma mai autodistrug, incepand de acum imi ofer o viata frumoasa si plina de blandete.
 • Aleg sa fiu bland atat cu mine cat si cu ceilalti.
 • Ma iubesc si ma accept asa cum sunt!